ABD’de üniversitelerin çeşitlilik programları üzerindeki baskılar artıyor

ABD hükümeti üniversiteler üzerindeki çeşitlilik programlarına son vermeleri yönündeki baskıyı artırıyor. Eğitim Bakanlığı yaklaşık 50 üniversite hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu üniversiteler, çeşitlilik politikalarına son vermeleri için daha önce gönderilen mektuba yanıt vermemiş ve mevcut çalışmalarını sürdürmeye devam etmişti.   Eğitim Bakanı Linda McMahon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bazı üniversitelerin öğrencilerin ten renklerine göre burs sağladığını, oysa öğrencilerin liyakat ve başarılarına göre değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, bunun arkasında kararlılıkla duracaklarını belirtti.

Trump hükümeti, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” programlarının tümüne karşı çıkıyor. Bu programlar, şirketlerin, kamu kurumlarının ve diğer kuruluşların farklı kökenleri, cinsiyet kimlikleri, cinsel yönelimleri veya engelleri bulunan insanların işyerlerinde pozitif ayrımcılıkla eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamayı öngörüyor.

son yazıları

160 kurumdan ortak ses: “LGBTİ+ haklarını korumaya devam edeceğiz; yan yanayız ve birlikte güçlüyüz!”
Andrew, Mandelson ve İşçi Partisi sağ kanadı birlikte batıyor
Polyak Eynez Madencilik A.Ş. işçileri hakları için mücadelede

ilginizi çekebilir

iStock-2152375097
160 kurumdan ortak ses: “LGBTİ+ haklarını korumaya devam edeceğiz; yan yanayız ve birlikte güçlüyüz!”
starmerandmandelson_760x507
Andrew, Mandelson ve İşçi Partisi sağ kanadı birlikte batıyor
Ekran-Resmi-2026-02-23-12.49
Polyak Eynez Madencilik A.Ş. işçileri hakları için mücadelede