Paris: Saldırganlar öldürüldü

Fransız polisi, akşam saatlerinde, Charlie Hebdo dergisinde 12 kişiyi öldüren Koachi kardeşlerin sığındığı matbaaya ve onları kurtarmak için Paris’te bir süpermarkette yapılan rehine eylemine eşzamanlı operasyon düzenledi.

Kouachi kardeşlerin sığındığı binadan çok sayıda silah ve patlama sesleri duyulurken, Fransız medyası, operasyonu özel harekât güçlerinin düzenlediğini ifade etti.

Yaklaşık yarım saat süren operasyon sırasında, Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Sharif ve Said Kouachi’nin öldürüldüğü, ellerindeki rehinenin ise kurtarıldığı açıklandı. Operasyon sırasında bir polis memuru yaralandı.

Charlie Hebdo dergisinde 12 kişiyi öldüren saldırganlara yönelik kuşatmanın kaldırılması için Paris’in Porte de Vincennes banliyösünde Amedy Coulibaly isimli bir eylemcinin yaptığı rehine eylemine akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda, saldırgan öldürüldü ancak 4 rehine de hayatını kaybetti. İkisi polis olmak üzere 4 kişi ise ağır yaralı. Coulibaly, market baskını sırasında iki kişiyi öldürmüştü.

ilginizi çekebilir

hloho
"Taha Elgazi’yi sınır dışı etmek hukuksuzluktur"
photo_5859679747028666432_x
Marksizm ve hayvan meselesi
WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 18.45
Filistin dostları Ankara ve İstanbul'da sokaktaydı: 'Nakba bitecek, Filistin özgürleşecek'