IŞİD, Urfa’da iki Suriyeliyi katletti

IŞİD, Urfa’da iki gazeteciyi boğazlarını keserek öldürdü. Urfa Valisi, geçtiğimiz haziran ayında kendisine “Urfa’da IŞİD’li var mı?” diye soran gazetecileri gözaltına aldırmıştı.

Biri 1995, diğeri 1998 doğumlu olan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firaz Hamadi, aynı zamanda Esad’a karşı başlayan Suriye Devrimi’nin aktivistleriydiler. İki genç, kent IŞİD’in kontrolüne girdikten sonra bu örgütün işlediği insan hakları ihlallerini ve katliamları belgeleyen “Rakka sessizce katlediliyor” adlı grubun da içindeydi.

Urfa Valisi’nin kendisine kentteki IŞİD üyeleriyle ilgili soru soran gazetecileri gözaltına aldırmasından bir ay sonra Suruç katliamı gerçekleşmişti. Şimdi ise IŞİD’liler iki Suriyeliyi katlettiler.

ilginizi çekebilir

f3f3c3a0-8370-11f0-8c8b-4b4381488cac
Tutanakların analizi ve Komisyon Raporu
cop_1
2025 yılı: Sarkacı izlemek zorlaşırken-1
dsip gorsel
DSİP: Açlık zammı kabul edilemez