Sivil itaatsizlik çağrısı: “Sokakta yaşayan hayvanları beslemeye devam edeceğiz”

Ankara’nın ardından İstanbul’da da sokakta yaşayan köpekleri beslemek yasaklandı. Valiliğin yasak kararı öncesi bir duyuru yapan Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi yasağı tanımama çağrısı yapmıştı.

“Sivil itaatsizlik çağrısı: Sokakta yaşayan hayvanları beslemeye devam edeceğiz” başlıklı çağrı şöyle:

“Katliam yetmedi, besleme yasaklarıyla sürüyor. Katliam yasasıyla beraber muhalif partilerin belediyeleri de dahil tüm belediyelerde toplama yapılıyor. Yaşlı veya yavru hayvanlara uyuşturucu içeren tüftüf atılarak gerçekleştirilen bu toplamaların kendisi yasaya da yönetmeliğe de aykırı ancak bu bile otoriteleri tatmin etmiyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi şehirlerinde sokakta yaşayan hayvan kalmadığıyla övünür, Ankara Valiliği köpekleri beslemeyi yasaklarken İstanbul Valisi Davut Gül sokaklardaki kedileri beslemenin ekolojik dengeyi bozduğunu söyleyerek kedileri hedef gösterdi. 

Ekolojik dengeyi bozan “İstanbul’un siluetini bozduk” diye hayıflanıp kentleri inşaat şirketlerine satanlardır, kârlarına kâr katmak için ormanları yok edenler, en ufak yeşilliğin üzerine beton dikmeye çalışanlar, yüz yıllardır sokakları paylaştığımız hayvanları ortadan kaldırmaya çalışanlardır.

Tüm topluma sesleniyoruz, yasakları tanımayın, her gün evinizin önüne bir kap mama, bir kap su koyarak sokakta yaşayan hayvanlarla dayanışmayı büyütelim. 

Kurtuluş yok tek başına, ya tüm türler ya hiçbirimiz!”

son yazıları

İngiltere'de üniversite ve kolej çalışanlarından İran saldırısına karşı açıklama
ABD-İsrail'in İran'a saldırısı bölgeyi kaosa sürüklüyor
Psikopatolojik patlama değil emeğin güvencesizleştirilmesi

ilginizi çekebilir

2026-03-03 23.59
İngiltere'de üniversite ve kolej çalışanlarından İran saldırısına karşı açıklama
filistin
ABD-İsrail'in İran'a saldırısı bölgeyi kaosa sürüklüyor
fatma-nur-celik-olayi-nedir
Psikopatolojik patlama değil emeğin güvencesizleştirilmesi