DSİP: Kaos GL’nin yanındayız! LGBTİ+’lar üzerindeki antidemokratik baskılara son!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Kaos GL Derneği’yle dayanışma mesajı yayınladı.

DSİP’in mesajı:

“AKP-MHP iktidarı, LGBTİ+’lar üzerinde estirdiği antidemokratik baskıları sürdürüyor. 

Transların hormon hakkının engellendiği ve uyum sürecinin neredeyse imkansız hale getirilme kararından sonra, bugün de (19 Ağustos) Kaos GL Instagram hesabı Türkiye’den erişime engellendi.

Kaos GL’nin X hesabı Onur Ayı içinde “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle 21 Haziran’da kapatılmış, bunun ardından da 2007’den beri yayın   hayatına devam eden KaosGL.org websitesi ve kapatılan X hesabı yerine açılan @kaosglorg adresi de 26 Haziran’da erişime engellenmişti.

Bu engellemeler şüphesiz ifade özgürlüğünün Türkiye’de askıya alındığının göstergesidir. Kaos GL  Derneği üzerindeki antidemokratik baskıların son bulmasını istiyor, LGBTİ+’larla dayanışmamızı ifade ediyor ve herkesi yeni @kaosglhaber instagram hesabını takibe   davet ediyoruz.

Yalnız değilsin lubunya, burdayız aşkım! 

 

son yazıları

CHP’de “devlet aklı halk iradesine” karşı
Yapay zekâ: Büyük bir ticaretten ibaret
Yokluğun üretimi: Freud’dan Marx’a

ilginizi çekebilir

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURSA’DA
CHP’de “devlet aklı halk iradesine” karşı
anthropic-1-trilyon-dolar-deger-2026-1
Yapay zekâ: Büyük bir ticaretten ibaret
Articles Title Image_114
Yokluğun üretimi: Freud’dan Marx’a