AKP yangından mal kaçırıyor: Ak Saray, Cumhurbaşkanlığı’na devredildi

Seçimlerde ortaya çıkan sonucun ardından cumhurbaşkanlığı sarayının Erdoğan’ın elinden alınma ihtimaline karşı, başbakanlığa ait arazi apar topar Cumhurbaşkanlığı’na devredildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve iki ay önce Başbakanlığa tahsis edilen 8 bin 406 metrekarelik bölümü Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’na devredilecek.

Arazinin devrinin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin talebi üzerine kararlaştırıldığı belirtildi.

Melih Gökçek’in onayladığı kararla arazinin Başbakanlık için yapılan tahsisin iptal edilmesi ve Cumhurbaşkanlığı’nın yani Erdoğan’ın kullanımına verilmesinin ilk adımı atılmış oldu. Kararda arazinin iki yıllığına ücretsiz olarak tahsis edildiği görülüyor.

Alınan bu kararın belediye meclisinde yapılacak oylamanın ardından kesinleşmesi bekleniyor.

ilginizi çekebilir

iStock-2152375097
160 kurumdan ortak ses: “LGBTİ+ haklarını korumaya devam edeceğiz; yan yanayız ve birlikte güçlüyüz!”
starmerandmandelson_760x507
Andrew, Mandelson ve İşçi Partisi sağ kanadı birlikte batıyor
Ekran-Resmi-2026-02-23-12.49
Polyak Eynez Madencilik A.Ş. işçileri hakları için mücadelede