AS Plastik’te grev başladı

İstanbul Hadımköy’deki As Plastik fabrikasında çalışan işçiler örgütlü oldukları Petrol-İş ile ilk toplu iş sözleşmesini (TİS) imzalatabilmek için grevde.

İşçiler, iki yıl önce sendikaya üye olmuştu. Fakat patronun sendika düşmanlığı sebebiyle birçok işten atma yaşandı. Bununla da kalmadı. Patron birçok kez sendikanın yetkisiz olduğu iddiasıyla mahkemelere başvurup, işçilerin toplu sözleşme hakkını engelledi.

Fakat kararlı mücadele devam etti. Sonunda sendika yetkiyi aldı ve patron toplu iş sözleşmesi masasına oturmak zorunda kaldı. Fakat burada da düşük ücret dayatmasında bulundu. Ortaya çıkan uzlaşmazlık üzerine işçiler yasal haklarını kullandı. Ve grev kararı alındı. Bunun üzerine üçü Petrol-İş temsilcisi olmak üzere 10 işçi, işten atıldı.

Atılan işçilerin geri alınması talebiyle fabrika önünde direniş ve grev de başladı.

son yazıları

İklim Krizi ve Görünmez Düşmanlar: Sularımızda Bekleyen Dört Büyük Tehdit
CHP’de “devlet aklı halk iradesine” karşı
Yapay zekâ: Büyük bir ticaretten ibaret

ilginizi çekebilir

İklim Krizi ve gizli düşman
İklim Krizi ve Görünmez Düşmanlar: Sularımızda Bekleyen Dört Büyük Tehdit
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURSA’DA
CHP’de “devlet aklı halk iradesine” karşı
anthropic-1-trilyon-dolar-deger-2026-1
Yapay zekâ: Büyük bir ticaretten ibaret