Belediye işçilerinin mücadele dalgası şimdi Kadıköy’de

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalışan işçiler ek zam talebiyle yarım gün iş bıraktı. Belediye önünde toplanan işçiler, “ek protokol istiyoruz” ve “faturaları ödeyemiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

İşçiler adına açıklama yapan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, yüksek enflasyon ve ağır vergi yükü ile açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiklerini söyledi.

Ay, şöyle konuştu:

“Örgütlü işçilerin sendikayla kazandığı toplu iş sözleşmeleri gereği aldıkları 6 aylık zamlar hızla eriyor. Bu nedenle çoğu arkadaşımız fazla mesai ya da ek iş yaparak hayatından veriyor, ağır iş yükü altına girerek ailesini geçindirmeye çalışıyor. İki işte, üç işte çalışan, sürekli fazla mesai yapan arkadaşlarımız, dinlenmeden çalıştıkları için kazalar geçiriyor. Maaşlarda iyileştirme yapılması talebi ise tüm bu yakıcı sorunlar arasında bir süredir belediye yönetimi tarafından cevapsız bırakılmış durumda. Kadıköy’de belediye işçileri beslenemiyor, barınamıyor, geçinemiyor.”

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı