Bahçeli istedi, devlet yasakladı

Depremi felakete dönüştüren iktidarı istifaya davet eden Fenerbahçe taraftarları deplasman yasağı ile susturulmak isteniyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, Kayseri yasağına tepki gösterdi.

Süper Lig’de Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadele öncesi Kayseri İl Güvenlik Kurulu karar alarak, sarı-lacivertli taraftarların stada alınmayacağını açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklaması:

Bu karar kabul edilemezdir

Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Görsel 2025-07-01 saat 12.15
Özel sektör öğretmenleri ne istiyor?
dsip gorsel
DSİP: "Linç girişiminin sorumlusu iktidardır"
AFP__20250628__646J49E__v1__HighRes__HungaryPoliticsRightsLgbtq-1751156624
Macaristan’da Orban hükümetinin yasağına rağmen Onur Yürüyüşü: 100.000 kişilik direniş