Almanya: İlk defa açık kimlikleriyle iki trans kadın Federal Meclis’e girdi

Almanya’da dün yapılan federal meclis seçimlerinde tarihi bir başarıyla ilik defa açık kimlikli iki trans kadın Yeşiller Partisi’nden Federal Meclis’e girmeyi başardı.

Yüzde 14,8 oy oranıyla seçimlerden üçüncü parti olarak çıkan Yeşiller Partisi’nden Tessa Ganserer ve Nyke Slawik, Bundestag’da temsil edilen ilk açık kimlikli trans kadınlar olacaklar.

Tessa Ganserer, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Hâlâ inanamıyorum. Dün akşam tarih yazdık. Nyke Slawik ve benimle ilk defa açık kimlikli iki trans kadın Federal Meclis’te temsil edilecek. Bu bizim hayatımızın seçimiydi ve çabamıza değdi. Eski, geriye bakan anlayış dün akşam itibarıyla tarihe karıştı” dedi.

2013 yılında Bavyera Eyalet Meclisi’ne seçilen Ganserer, kimlik belgelerinde cinsiyet değişikliği prosedürlerinin kolaylaştırılması başta olmak üzere, LGBTİ+ hareketinin pek çok talebini meclise taşımış durumda.

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!