Gergerlioğlu’nun tahliyesi keyfi şekilde engelleniyor

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin ‘derhal serbest bırakın’ kararına rağmen 5 gündür zindanda tutuluyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 17 Mart’ta milletvekilliği düşürülen eski HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “seçilme ve siyaset yapma hakkının ihlal edildiğine” hükmetti.

Karar, Gergerlioğlu’na milletvekilliğine dönüş yolunu açtı.

En yükse yargı organının kararı gereği Gergelioğlu’nun hemen serbest bırakılması gerekirdi. AYM’den gerekli yazı gittiği halde Kocaeli’ndeki yerel mahkeme bu kararı keyfi şekilde uygulamıyor.

HDP, AYM kararının uygulanması ve Gergerlioğlu’nun serbest bırakılması için Sincan Hapishanesi önünde adalet nöbetine başladı. Eylem müdahale eden polisler, Ömer Faruk’un oğlu Salih Gergerlioğlu’nu gözaltına aldı.

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor