Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Mecliste adalet nöbeti tutan Ömer Faruk Gergerlioğlu, eylemin 5. gününde gözaltına alındı.

Hakkındaki kesinleşmiş ceza gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, HDP grup odasından abdest almak için çıktığında meclis polisinin müdahale ettiği öğrenildi.

Elbiselerini giymesine izin verilmeyen Gergerlioğlu hakkındaki gözaltı kararının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan yeni bir soruşturma nedeniyle verildiği açıklandı. Soruşturmanın konusu adalet nöbeti.

MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından Gergerlioğlu’na ve adalet nöbeti tutan HDP’lilere yüklenerek kolluk kuvvetlerini müdahale etmeye çağırmıştı. Mecliste gözaltı bu sözlerden saatler sonra yapıldı.

Gergerlioğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Fakat haklarını korumak için eylem yaptığı meclisten çıkartılmış oldu.

Ayrıntılar geliyor…

ilginizi çekebilir

mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı
WhatsApp Image 2025-12-20 at 12.38
Barış ve hayvan hakIarı
AFP__20251205__87982C9__v2__HighRes__TopshotSyriaConflictAnniversary-e1765111851246
Suriye politikası barışı zorluyor