Baro başkanlarının Ankara’ya girişi engelleniyor

İktidarın barolara müdahalesine karşı çıkan 60’tan fazla baro başkanının Ankara’ya yürüyerek girmesi engelleniyor.

Barolara ilişkin yasal değişiklik girişimini savunmaya müdahale olarak değerlendiren avukatlar üç günlük yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaştı.

Şehrin girişinde polis tarafından durdurulan baro başkanları, barışçıl toplantı ve gösteri hakkını kullanmak isteyince arbede çıktı.

Bir polis memurunun Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı’ya yumruk atması sırasında çıkan arbede sırasında Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz gözaltına alınmak istendi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’e bir polis memuru yumruk atmak istedi ancak isabet etmedi. Bir baro başkanının da gözlüğü kırıldı.

Oturma eylemine başlayan baro başkanları Ankara girişinde yürümek için mücadele ediyor.

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı