Demirtaş: “AKP iktidardan düşmenin sınırında, biz de barajın”

Seçime ilk kez parti olarak giren HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin yüzde 10’luk seçim barajını aşıp aşamayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Demirtaş, “Baraj sorunu bizim için tümüyle ortadan kalkmış diyemem. AKP iktidardan düşmenin sınırında, biz de barajın tam sınırındayız” dedi.

Al Jazeera Türk‘ün haberine göre, Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın HDP’nin aday listelerine etkisiyle ilgili olarak da, İmralı’daki görüşmede genel bir değerlendirme yapıldığını söyledi, “Tek tek adaylarla ilgili değerlendirme olmadı” diye konuştu.

İzleme Komitesi

HDP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin görüş ayrılığına düştüğü çözüm sürecinde oluşturulması planlanan İzleme Heyeti ile ilgili olarak da görüş ayrılıklarının sürdüğü mesajını verdi. Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanının kendi listesi, Başbakanın kendi listesi var, üzerinde anlaşamıyorlar” dedi.

Demirtaş, çözüm sürecindeki son durumla ilgili olarak da “Şu anda buzdolabına kaldırılmış değil. Newroz’dan bu yana ne ilerleme, ne gerileme var” ifadelerini kullandı.

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı