AKP’nin “iç güvenlik” konsepti: Jandarma gözetiminde cenaze taşlama

Çağlayan’da yaşanan rehin alma eylemi sonrası hükümetin “teröre karşı mücadele” konsepti ilk sonucunu verdi. Polis baskınında öldürülen Şafak Yayla’nın cenazesi, memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyü’ne getirildiğinde taşlandı. Saldırganlar, ailenin evine de uzaktan taş attı.

Cenazenin köyde defnedilmesini istemeyen yaklaşık 20 kişilik bir grup, “Terörist buraya defnedilmesin, kimsesizler mezarlığına gömülsün” diye bağırdı.

Güvenlik güçleri taşlayanlara müdahale etmezken, Yayla’nın dayısı “Önemli olan 3 insanın kaybı. Çok başarılı bir operasyonu var devletin ama üç de ölü var. Bu çocuk, bu toprağın çocuğu. Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir çocuk. Bunların nedenleri nelerdir acaba? Şimdi çekiyorsunuz, altına ‘terörist’ diye yazacaksınız. Lanet olsun, bu ülkenin teröristi kimse, lanet olsun” dedi.

ilginizi çekebilir

HKwOGuJXUAAspn8
ÖzeI Sektör Öğretmenleri Sendikası iIe dayanışmaya!
İklim Krizi ve gizli düşman
İklim Krizi ve Görünmez Düşmanlar: Sularımızda Bekleyen Dört Büyük Tehdit
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BURSA’DA
CHP’de “devlet aklı halk iradesine” karşı