Metal işçileri meydanlarda: ‘Greve hazırız!’

Patronların dayatmacı tutumuna karşı grev kararı alan binlerce metal işçisi Bursa’da ve Gebze’de meydanlara çıktı.

Türkiye kapitalizmi için kilit fabrikalarda çalışan işçiler, patronları örgütü MES’in toplu sözleşmelerde sefalet zammı dayatmasını protesto ediyor.

Bursa’da miting Türk Metal sendikası tarafından düzenlendi. Miting alanı programdan 1 saat önce dolduğu için genişletildi.

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş, Yol-İş, TÜMTİS ve Tek Gıda-İş üyesi işçilerde mitinge katıldı.

‘Direne direne kazanacağız’ ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganın atıldığı alanda 5 Şubat’ta grevin başlayacağı ilan edildi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası da Gebze’de miting yapıyor.

Binlerce işçisi ‘İnsanca yaşayacak bir ücret için grev’, ‘MESS şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘İsyan, grev, direniş’, ‘Direnen işçiler yenilmezler’ sloganlarını haykırıyor.

İşçilerin toplandığı meydanlarda öfke, kararlılık ve coşku var.

ilginizi çekebilir

251104_abc_election_mamdani_victory_speech_hpMain_16x9
New York’ta Trump'a rağmen sosyalist Mamdani kazandı
52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?