İmralı’da görüşe izin yok

Abdullah Öcalan ile İmralı’daki diğer mahkumların aileleriyle görüşmesine izin verilmiyor.

PKK lideri Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç’in Pazartesi günü İmralı’ya gitmek üzere avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru reddedildi.

İmralı’daki diğer tutuklular Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan’ın da başvurusu da reddedildi.

Başvuruları ret gerekçesi “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar.”

Ne olmuştu?

Öcalan, 8 yıllık tecridin ardından 2 Mayıs 2019 günü avukatıyla görüştü ve mektubu paylaşıldı.

22 Mayıs günü avukatlarıyla görüşme sonrası yaptığı çağrıyla, tecridin sona ermesi talebiyle 200 gündür süren açlık grevleri bitti.

Tekrarlanan İstanbul seçimlerine günler kala İmralı’ya götürülen bir akademisyen, Öcalan’ın HDP’ye yazdığı mektubu açıkladı.

İmralı’da tecridin sona ermesinin, İstanbul seçimlerinin ötesinde bir adım olduğu fikri iktidar çevrelerinden yayılmıştı.

23 Haziran seçimleri sonrası yapılan tüm görüş başvuruları ise reddedilmiş durumda.

ilginizi çekebilir

20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim