Yargıda normalleşme yok: Osman Kavala’ya özgürlük!

Gezi Parkı davasında Osman Kavala’nın tutukluğuna devam kararı, tutuksuz ve adil yargılama vaatlerinin hayata geçmediğini gösterdi.

Düzmece suçlamalarla 7 aydır hapiste tutulan Yiğit Aksakoğlu’nun tahliyesiyle birlikte Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala kaldı. Bir sonraki duruşma ise 18-19 Temmuz’da.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay yaptığı bir toplantı düzenleyerek, Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni açıklamıştı. Erdoğan, tutuksuz yargılamanın esas olacağını vurgulamıştı. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı belgede, düşünce ve ifade özgürlüğünün Avrupa Birliği standartlarında güvenceye alınacağı vaatleri de yer alıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün AKP milletvekillerine yolladığı mektup, bugün medyada haber oldu. Mektupta, “İnsan onurunu, hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve korunmasını merkeze alan, güven veren ve erişebilir adalet vizyonuyla hazırladığımız reformların hayata geçeceğine olan inançla Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni bilgilerinize sunarım” yazıyor.

ilginizi çekebilir

YTK5T3JAEBNBPGRGQ6NFI6NLYU
İran ve ABD: Ateşkes kalıcı mı?
emergency_response_el_nino_map_surface_waters
El Nino ve Amerika’nın yaramaz çocuğu
1mayis-ic-ohht
Günümüzde birleşik cephe ve hegemonya