Bahçeli istedi, Soylu müfettiş gönderdi

İçişleri Bakanlığı “Dersim” tabelası hakkında soruşturma başlattı. Ankara’dan yollanan müfettişin, başkan Maçoğlu ve dokuz belediye meclis üyesinin ifadelerini aldığı duyuruldu.

31 Mart’ta seçilen Dersim Belediyesi yeni yönetiminin aldığı karar, milliyetçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Tunceli ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Sonu dedelerinden farklı olmayacak” tehdidinde bulundu.

Meclis oturumunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da “Bu mevzuda en ufak bir müsamaha göstermeyiz” diye konuştu.

Dersim Belediye Meclisi çoğunluğunun aldığı karara, Tunceli Valiliği itiraz etmiş. Erzincan İdare Mahkemesi yürütümeyi durdurmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, 2011 yılında Dersim katliamı belgelerini açıklamış ve “Devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ve böyle bir literatür varsa ben özür dilerim ve diliyorum” demişti.

Sekiz yıl sonra ise kendisine bağlı İçişleri Bakanlığı, milliyetçilerin isteğiyle Dersim belediyesini soruşturuyor.

ilginizi çekebilir

64e6459f-856b-4921-8ba6-f7cf80c0a099-750x375-1
8 Mart: Patriyarkal kapitalizmle tarihsel hesaplaşma
WhatsApp Image 2026-03-07 at 09.15
Ecmel Deniz Doğan: Transların uğradığı hak gaspları “dar bir kimlik meselesi” gibi görülmemeli
queer
Queer-Feminist Psikoterapi (QFT)