Amedporlu Deniz Naki’ye silahlı saldırı

Barış çağrısı yaptığı için “terör örgütü propagandası” suçundan ceza alan Amedsporlu futbolcu Deniz Naki, Almanya’da silahlı saldırıya uğradı. Sporcunun sağlık durumu iyi.

Amedsporlu futbolcu Deniz Naki silahlı saldırıya uğradı. Saat 01.15’te Almanya’da bulunan Aachen otobanında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Sporcunun kendisini arayanlara sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği bildirildi. Almanya polisi saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Deniz Naki, barış çağrısı yapan tweetleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” ile suçlanmış ve 1,5 yıl hapis cezası almıştı. Naki’nin cezası ertelenmişti.

Deniz Naki kimdir?

1989 yılında Almanya Düren’de dünyaya gelen futbolcu Deniz Naki futbol yaşantısına doğduğu yerin takımı FC Düren alt yapısında başlamıştır. Daha sonra Bayer Leverkusen alt yapısına geçmiş ardından 2. Lig ekiplerinden Rot Weiss Ahlen takımına kiralık olarak ve oradanda FC St. Pauli, SC Paderborn, Gençlerbirliği ve son olarak TFF 2. Lig ekiplerinden Amed SK takımında forma giymektedir.

ilginizi çekebilir

20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim