(Video) “Hrant Dink’siz 10 yıl” toplantısı

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe platformu ile Antikapitalistler kampanyası tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıda Hrant Dink anıldı.

Nuran Yüce’nin moderatörlüğünü yaptığı toplantıya ilgi büyüktü. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ferhat Kentel ve Tatyos Bebek toplantıda birer sunum yaptılar.

Cezayir Salonu’nda buluşan 100’e yakın ırkçılık karşıtı, Hrant Dink cinayeti davasındaki durumu, Ermenilere yönelik ayrımcılığı ve bunlara karşı mücadelenin geçmiş deneyimlerini tartıştı.

Toplantının sonunda, pazartesi günü görülecek Dink cinayeti davasının bir sonraki duruşması için sabah 10:00’da Çağlayan Adliyesi’nde, 19 Ocak’ta ise “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz” demek için Agos’un eski binasının önünde buluşma çağrısı yapıldı.

Toplantıdan konuşmaların kayıtları ise şöyleydi:

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Ferhat Kentel

Tatyos Bebek

ilginizi çekebilir

Aftermath of devastating flash floods and mudslides in Nepal
Nepal’deki seller dünyanın öteki ucundaymış gibi görünüyor, ama yanılmayın, iklim çöküşü hepimizi etkileyecek
sicobas_cropped
Sendikalar neden hâlâ önemli?
HIh1HwlXUAABIKN-2048x1152
AKP patronların partisidir: Açlık sınırı 37 bin lirayı, yoksulluk sınırı 121 bin lirayı aştı