Çiğli Belediyesi’nde çalışan memurlar 3 aydır ödenmeyen Sosyal Denge Tazminatları için birleşik eylem yaptı

İşyerinde yetkili sendika Tüm Bel Sen 2 No’lu Şubenin öncülüğünde, işyerinde örgütlü diğer sendikalar Tüm Yerel-Sen ve Tüm Birlik-Sen’in de katıldığı eylem ve basın açıklamasında, birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Tüm Bel-Sen adına konuşan Şube Başkanı Nihat Filiz, Çiğli belediye başkanına ve tüm belediyelere yönelik olarak, iktidarın 4688 sayılı yasada yaptığı değişiklikle memurların eline geçecek olan sosyal denge tazminatının söylendiği gibi 13 bin TL olmadığı, kesintilerden sonra 11 bin 300 TL olduğunu ve sendika olarak kendilerinin bunu kabul etmeyeceğini belirtti.

Ayrıca kamuda toplu iş sözleşmesini ilk yapan partinin mensubu olarak CHP’li belediyelerin bu hakka saygı göstermelerini, aksi halde haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Tüm Yerel-Sen adına konuşan sendika myk üyesi Devrim Onur Erdağ, belediye başkanı Onur Emrah Yıldız’ın bir dönem önce İZBB’de memur olduğunu ve dolayısıyla memurların durumunu yakında bilen bir kişi olması gerekirken bugün memurları mağdur ettiğini belirtti. 

Birlik Yerel-Sen adına konuşan şube başkanı ise memurların maaşları ile zaten geçinemediklerini bu ek ücreti kendilerine koltuk değneği yaptığını ama İktidarın ve Belediyelerin şimdi buna göz diktiğin ifade etti. 

Basın toplantısı, sonraki ödemelerin TİS’ten belirtilen sınıra (21.0000 TL) çekilmemesi ve 3 aydır ödenmemesine devam edilmesi durumunda eylemlerinin devam edeceği vurgulanarak sloganlar eşliğinde sona erdi.

son yazıları

Çiğli Belediyesi memurlarının eylemi halaylar, zılgıtlar ve sloganlarla devam ediyor
Sendikalar antidemokratik komisyona itiraz ediyor
Bir mücadele alanı olarak Haydarpaşa Garı

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2025-11-07 at 13.45
Çiğli Belediyesi memurlarının eylemi halaylar, zılgıtlar ve sloganlarla devam ediyor
aclik-siniri-daha-yururluge-girmeyen-asgari-ucretle-farki-simdiden-kapatti
Sendikalar antidemokratik komisyona itiraz ediyor
WhatsApp Image 2025-11-04 at 11.26
Bir mücadele alanı olarak Haydarpaşa Garı