Katliam yasası yönetmeliği İstanbul’da da protesto edildi

Hayvan özgürlüğü ve yaşam savunucuları Kadıköy İskele Meydanı’nda katliam yasası uygulama yönetmeliğine ‘hayır’ dedi. Polis barikatını aşıp Kalkedon Meydanı’na yürüdü.

Sokak hayvanlarını toplayıp öldürmeyi içeren yasanın yönetmeliğine karşı tepkiler büyüyor. Hayvan hakları savuncuları yönetmeliğin yasadan beter olduğunu söylüyor.

15 Aralık Pazar günü yoğun yağışa rağmen Yaşatacağız Platformu ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi başta olmak üzere çok sayıda platform ve barınak nöbetlerindeki aktivistlerin çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanıldı.

Meydanda yapılan konuşmalarda yayınlanan uygulama yönetmeliğinin, yasadan bile daha kötü olduğu vurgulandı. Anayasa Mahkemesi’ne seslenilerek, katliam yasasını derhal iptal etmesi talep edildi.

Ankara’da Mamak Belediyesi’nin barınağındaki olumsuz koşullar ve aç bırakılan hayvanların birbirini parçalaması da gündemdeydi. Aktivistler Mamak barınağında direnen aktivistleri selamlayarak “Kan kokuyor, kan kokuyor, barınaklarınız kan kokuyor” diye haykırdı.

Açıklamalar sonrası yüzlerce kişi yürüyüşe geçti. Fakat polis barikat kurdu ve kitleyi abluka altına aldı. “Aç aç barikatı aç”, “Halka değil katillere barikat” sloganları sık sık atılarak yürüyüşte ısrar edildi. Uzun bir direnişin sonucunda barikat aşıldı ve yürüyüş yapıldı.

Katliam yasası yönetmeliği İzmir’de protesto edildi

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor