29 Mayıs’ta İstanbul’da ırkçılık karşıtı forum

29 Mayıs Pazartesi günü saat 19:00’da Cezayir Salon’da yapılacak forumda, ırkçılığa karşı mücadele eden aktivistler bir araya gelecek.

Forumun bilgileri, çağrısı ve Facebook etkinliği şöyle:

Irkçılık karşıtı forum

https://www.facebook.com/events/295178814242639/​

Konuşmacı: Sinan Özbek
Moderatör: Tuğba Çelik

29 Mayıs Pazartesi saat 19.00
Cezayir Toplantı Salonu, Beyoğlu

Irkçılığa karşı en geniş cephe için…

Türkiye’de ırkçılık ve milliyetçilik daima alıcısı olan, daima propagandası yapılan ve daima nefret söylemiyle elele işleyen bir fikri kümelenme ve siyasi gelenek olageldi. Fakat içinden geçtiğimiz referandum sürecinde “farklı” olduğu düşünülen, çoğunluğun mensubu olmayanlara yönelik ırkçılık ve milliyetçilikle beslenen bir düşmanlık pekişiyor.

Bu eğilimin sadece Türkiye’ye özgü olmadığı, ırkçılık, göçmen düşmanlığı ve nefret söylemindeki yoğunlaşmanın Trump ABD’si, ırkçı partilerin güç kazandığı Avrupa ülkelerinde de daha etkin hale geldiği görülüyor.

Fakat ABD ve Avrupa’da, en az ırkçı hareketler kadar güçlü, yaygın ve örgütlü bir muhalefet de var. Hem Trump’ın ırkçı yaklaşımlarına karşı gelişen gösteriler hem de Avrupa Birliği ülkelerinde göçmenlerle dayanışma için örgütlenen kampanyalar çok etkin, çok büyük ve çok önemli.

Referandumun ardında, sonuç ne olursa olsun ırkçı fikirler, göçmen düşmanlığı ve nefret söylemi konusunda birbiriyle yarışan partiler, kurumlar ve medyanın yarattığı tortuya karşı hep birlikte ses çıkartmak, ırkçı eğilimleri geriletmek için hangi adımları atmak gerektiği konularında fikirler, öneriler, eğilimler geliştirmek için bir araya geliyoruz.

ilginizi çekebilir

td
Trump ABD'nin gücünün sınırlarını zorluyor
nikolas-gannon-DNN_008JieA-unsplash
Gazze'de soykırım sürüyor, küresel intifada büyümeli
hloho
"Taha Elgazi’yi sınır dışı etmek hukuksuzluktur"