10 Ekim katliamında ölenler dördüncü yılında Ankara Garı önünde anıldı

10 Ekim 2015’te barış için toplanan ve IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıyla öldürülen 103 kişi için Ankara Garı önünde anma düzenlendi. Anmada, dün mecliste sınır ötesi operasyon tezkeresini kabul eden CHP’li vekillere tepki gösterildi.

Ankara Garı önünde 4 yıldır ilk defa polis saldırısı yaşanmadan 10 Ekim 2015’te katledilenlerin anması yapılabildi. Yüzlerce kişinin katıldığı anmada ölenlerin isimleri okundu ve barış mücadelesine vurgu yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başkanları ve temsilcilerinin de katıldığı anmaya HDP’li ve CHP’li milletvekilleri de destek verdi.

Anmaya katılanlar, mecliste yapılan Suriye oylamasında tezkereye “Evet” oyu veren CHP’li vekilleri yuhalayarak, “Savaşa evet dediniz”, “Utanmıyor musunuz?” şeklinde tepki gösterdi. Kısa süren gerginliğin ardından anma sona erdi.

ilginizi çekebilir

hatirlatmalar-1-mart-tezkeresinin-reddinden-sonra-amerika-bop-ve-tek-adam-rejimi
Savaşa Hayır İnisiyatifi kuruluyor
doruk-madencilik-iscilerinin-ankara-yuruyusu-altinci-gununde
Her eylem birleşik mücadelede basamak olmalıdır
afd-2487536
Almanya’da AfD’nin yükselişi: Faşizme karşı birleşik cephe, hemen şimdi!