Munzur Su'da grev kararı

27.10.2015 - 17:57
Haberi paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş sendikası, Munzur Su’da yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine üzerine grev kararı alındığını duyurdu.

Gıda-İş, sendika üyesi işçilerin dün yaptığı toplantıda grev kararı aldığını ve kararın en kısa zamanda uygulanacağını ifade etti.

Açıklamanın tamamı şöyleydi:

"Munzur Su Tarım Ürünleri A.Ş iş yerinde sendikamıza üye olan işçilerin talepleri doğrultusunda Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Temmuz 2015 tarihinde verdiğimiz Toplu İş Sözleşmesi taslağı ile görüşmeler başlamış, yapılan bir dizi görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılamamıştır.

1 Temmuz 2015 tarihinden bugüne Munzur Su Tarım Ürünleri A.Ş şirket yönetim kuruluyla altı defa görüşme yapılmış, son olarak 26 Ekim 2015 Pazartesi (bugün) yapılan görüşmede anlaşmayla sonuçlanmamıştır. Sözleşmede üzerinde anlaşmaya varılmayan, ücret zammı, ikramiye, yakacak ve gıda maddeleri ile ilgili ilerleme sağlanamamış, yönetim kurulunun teklifleri sendikamız ve işçiler tarafından gerçekçi olarak görülmemiştir.

Öncelikle bir kez daha belirtmek isteriz ki, bu görüşmelerin masa başında anlaşmayla sonuçlanması için tüm çabamız ve gayretlerimiz devam etmiş ve son ana kadarda tutumumuz olumlu yönde sürmüştür ve sürmeye devam edecektir. Bugün yapılan görüşmede Munzur A.Ş yönetim kurulu bu olumlu yaklaşıma karşı bir adım atmamış, sürecin tıkanmasına yol açmıştır. Bundan sonra gelişecek her tür sorunun masada çözülmesi için çabalarımız sürmekle birlikte meşru haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız.

Şurası iyi bilinmelidir, 10 yılı aşkındır kurulan ve üretimini sürdüren işletmede işçilerin ekonomik ve sosyal hakları yok denecek kadar azdır. İşçilerin %70’i halen asgari ücret seviyesinde ücret almakta ve yaşamlarını zor koşullar altında sürdürmektedir. 10 yıldır işletmeye hayat veren ve işletmenin ayakta durmasını sağlayan işçi arkadaşlarımızın bir nebze olsun ücretlerinin artırılması ve daha insanca bir ücret alması konusundaki yaklaşımımız ısrarla devam etmektedir.

Bütün bu yaklaşımlarımızın ilimizdeki önemli olan bu işletmenin üretimi devam etmesi ve işçilerin ürettiklerinden pay almasını amaçlamaktadır. Soruna tek taraflı yaklaşmanın doğru olmadığından hareketle, ücret, ikramiye, yakacak ve gıda yardımlarının asgaride olsa karşılanması olmazsa olmazlarımız arasındadır. Konu ile ilgili olarak siz değerli ve duyarlı kurumlara bilgi vermeyi görev olarak bildik ve gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.
Saygılarımızla

Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası Genel Merkezi"

Bültene kayıt ol