Suruç’ta babası ve kardeşleri öldürülen Fadıl Şenyaşar tutuklandı

17.06.2018 - 16:45
Haberi paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde esnaflık yapan Şenyaşar ailesinin “size verecek oyumuz yok” demesi üzerine çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden 4 kişiden 3’ünün akrabası olan Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız seçim gezisindeyken esnaflık yapan Esvet Şenyaşar’ın “size verecek oyumuz yok” demesi üzerine çıkan kavgada silahlar kullanılmış ve 4 kişi hayatını kaybetmişti.

İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve esnaflardan Celal Şenyaşar olay yerine ölürken, Şenyaşar’ın babası Esvet Şenyaşar ve kardeşi Adil Şenyaşar hastanede katledilmişti.

Babasını ve kardeşini kaybeden ve olayda yaralanan esnaf Fadıl Şenyaşar tedavi gördüğü Diyarbakır Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildi. Şenyaşar taburcu edilir edilmez gözaltına alındı ve ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

4 kişi serbest bırakıldı

Öte yandan ilçede yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden Müslüm Canpolat, Avni Aydeniz, Nazli Binici ve Asiye Kaplan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Rojda Binici, HDP 'nin Şanlıurfa milletvekili adayı İsmail Kaplan, Mehmet Kaplan, Mehmet Polat, Halil Mevlüt Karataş ve Salih Şahin, Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltındaki Belediye Meclis Üyesi Fethi Yavuzel, Mehmet Türkmen, Mehmet Ali Gündüzalp, Salih Olcay, Abdulkadir Gündüzalp, Mahir Aydeniz ve ismi öğrenilemeyen 3 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri ise devam ediyor.

Suruç’ta neler oluyor?

HDP: “Seçimlere kavga ve kan bulaşmamalıdır”​

Demirtaş’tan Suruç açıklaması: “Hiçbir şey insan yaşamından değerli değildir”​

Suruç’ta ölen esnafların cenazesine polis saldırısı

Bültene kayıt ol