Adalet Zemini'nden İstanbul'da üç oturumlu panel: Dünyada ve Türkiye'de demokrasi ve barışın imkânları

04.03.2018 - 16:16
Haberi paylaş

Adalet Zemini, 10 Mart Cumartesi günü İstanbul'da düzenleyeceği bir panelde, dünyada ve Türkiye'de barış ve demokrasi mücadelelerini tartışacak.

Panelin Facebook etkinliği için tıklayınız.

Program ve konuşmacıların özgeçmişleri şöyle:

Dünyada ve Türkiye'de demokrasi ve barışın imkânları 

10 Mart 2018, Cumartesi 13.00-19.00
Cezayir Toplantı Salonu

I. Oturum: Dünyada otoriterlik ve demokrasi mücadelesi
13.00-14.30

Berrin Sönmez
Nilüfer Uğur Dalay
Roni Margulies
Ramazan Gözen

II. Oturum: Ortadoğu’da bitmeyen savaş
15.00-16.30


İslam Özkan
Melek Ulagay
Ozan Tekin
Yıldız Ramazanoğlu

III. Türkiye’de muhalif olmanın güçlükleri ve imkânları 
17.00-18.30


Atilla Aytemur
Fatma Çiftçi
Ferda Keskin 
Rümeysa Çamdereli


Berrin Sönmez

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken 28 Şubat sürecinde üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı. Başkent Kadın Platformu Derneği üyesidir. Sivil toplum alanında kadın, çocuk, insan hakları, demokrasi ve barış savunusuyla gönüllü çalışmayı sürdüren feminist-aktivist Berrin Sönmez’in çeşitli makale ve denemeleri yayınlanmıştır. Halen Gazete duvar web sitesinde yazı yazmaktadır.

Nilüfer Uğur Dalay

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini bitirdi. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Ana bilim dalında doktorasını tamamladı. İtalyancadan Türkçeye pek çok kitap çevirisi bulunmaktadır. Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistidir, özellikle NATO ve askeri harcamalar konusunda çeşitli makaleleri vardır. Halen Özyeğin Üniversitesinde ders vermektedir.

Roni Margulies

Orta eğitimini İstanbul’da tamamladı, lisans ve doktora eğitimini İngiltere’de İktisat alanında yaptı. İktisatçılık yapmamayı tercih etti. Yahudi asıllı olmasına rağmen kendisini siyonizm karşıtı ve devrimci olarak tanımlamaktadır. İlk şiir kitabı 1991 yılında yayınlandı. Toplam altı şiir kitabı, şiir çevirilerinden oluşan dört kitap, çocukluk anıları, siyaset ve edebiyat alanında çeşitli makaleleri vardır. Halen Alt Üst dergisi koordinatörlüğü yapmakta, Marksist org web sitesi ve haftalık Sosyalist İşçi gazetesinde yazı yazmaktadır.

Ramazan Gözen

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Doktorasını ve doçentliğini İngiltere’de tamamladı. Çeşitli üniversitelerde akademik ve idari görevlerde bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazıları yazdı. Halen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesidir.

İslam Özkan

Gazeteci ve yazar İslam Özkan, Ortadoğu konusunda uzmandır. TRT Arapça Yayınlar Müdürlüğü ve TVOnDört yöneticiliği yaptı. Halen İslami Analiz web sitesinde yazıları yayınlanmaktadır.

Melek Ulagay

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli kurumlarda İngilizce öğretmenliği, tercümanlık, yöneticilik yaptı. Helsinki Yurttaşlar Derneğinde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Çeşitli belgesel filmlerde yönetmenlik yaptı. Halen Ajans 21'de belgesel film yapımcılığını sürdürüyor.

Ozan Tekin

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Arap devrimleri başladıktan sonra özellikle Suriye üzerine çok sayıda haber, köşe yazısı ve analiz kaleme aldı. DSİP üyesi ve Marksist.org web sitesi editörüdür.

Yıldız Ramazanoğlu

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 1990’larda Mazlumder’in kurucuları arasında yer aldı. Deneme ve hikâyeleri birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Çeşitli kadın kuruluşlarında çalışmalara katıldı. 2000 ve 2005’te BM Dünya Kadın Kongresinde delege olarak Türkiye’yi temsil etti. Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2002 yılı Hikâye ödülünü kazandı. Halen Karar gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

Atilla Aytemur

İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1970’li yıllarda gençlik mücadelesinde yer aldı, dernek ve federasyonlarda yöneticilik yaptı. 12 Eylül 1980 sonrasında Sol’un birliği için çalıştı. ÖDP, EDP ve Yeşil Sol Parti’nin program ve tüzüklerinin hazırlıklarında yer aldı. Bu partilerde kurucu oldu ve merkez yöneticiliklerini yaptı. DİSK’e bağlı bir sendikanın eğitim daire müdürü olarak bir süre görev aldı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürü ve yazar olarak çalıştı. Halen ‘Serbestiyet’ isimli internet gazetesinde haftalık yazılar yazıyor.

Fatma Çiftçi

1996-2002 arasında şirket yöneticisi olarak çalıştı. 2003 yılından beri Buluşan Kadınlar Platformunun üyesi. Ayrıca Barış İçin Kadın Girişimi çalışmalarına katıldı. 2013-2016 yılları arasında Mazlumder Bursa şubesi yönetim kurulunda bulundu, bir süre başkanlık görevini yürüttü. Reçel blogda yazıyor. 

Ferda Keskin 

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdi. Doktorasını ABD’de tamamladı. Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli makale ve kitapları gazete ve dergilerde yayınlandı. Halen Bilgi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapıyor. 

Rümeysa Çamdereli

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Kadın çalışmalarında yüksek lisans yaptı. Bir yandan müzikle uğraşıyor, aynı zamanda Reçel-Blog isimli bir web sitesinin kurucularından. Kendisini feminist, Müslüman bir kadın olarak tanımlıyor. Sivil Sayfalar web sitesinde yazıyor.

Bültene kayıt ol