Suud'un kuklası oldu: Erdoğan'dan idamlara destek

07.01.2016 - 00:19
Haberi paylaş

Dış politikası iflas edince Ortadoğu'daki tüm özgürlük hareketlerinin baş düşmanlarından Suudi Arabistan'la ittifak yapmak zorunda kalan AKP'nin şefi Tayyip Erdoğan, idamların bu ülkenin "iç meselesi" olduğunu söyledi.

Erdoğan, “İdam kararı doğrudur veya yanlıştır. Bana göre idam kararı iç hukuk meselesidir” dedi ve şöyle devam etti:

“Bunun kararı daha önceden verilmiş, bunun adımını Suudi Arabistan bu şekilde atmıştır. Tasvip edip etmemek ayrı konu. Suudi Arabistan’da, İran’da bu müessese var. ABD’de de var. Ona kimse ses çıkarmıyor. Mısır’da bini aşkın insan hakkında idam kararı verildi. Ey dünya, neredesin? Niye bunlarla ilgili konuşmuyorsunuz? Mursi ki, halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıdır. Tek konuşan biz olduk, çünkü adaletle hükmetmek bizim görevimizde de onun için.”

Ortağına arka çıktı

Suudi Arabistan’ın büyükelçiliğinin yakılmasının kabul edilemeyeceğini de söyleyen Erdoğan, “Uluslararası münasebetler açısından kabul edilir bir yaklaşım değildir. ‘Tasvip etmiyoruz’ demek o ülkelerin (İran) yönetimlerini de kurtarmaz. Gerekli tedbirleri aldın mı acaba?” diye sordu.

Daha önce "iş mesele" dememişti

Tayyip Erdoğan daha önce Mısır başta olmak üzere birçok ülkede idamlara veya diktatörlük rejimlerinin sözde hukuk sistemlerinin verdiği kararlara karşı çıkmıştı. Şimdi ittifak yaptığı Suud rejimi ise Mısır'daki Sisi cuntasının en büyük destekçisi.

Bültene kayıt ol