DSİP: Kemal Ördek yalnız değildir!

08.07.2015 - 18:01
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Ankara İl Örgütü, evinde tecavüz ve gaspa uğrayan Kemal Ördek'le dayanışma mesajı yayımladı.

Açıklama şöyle:

"Kırmızı Şemsiye Derneği kurucusu, LGBTİ ve seks işçileri hakları savunucusu Kemal Ördek, Ankara’da evinde tecavüz ve gaspa uğradı. LGBTİ hakları için mücadele edenlerin yakından tanıdığı Kemal Ördek yaşadığı saldırıdan sonra gittiği karakolda da “Şu Lut Kavmi de bir türlü bitmedi”, “Bunlar Gezi’de de hükümete karşı ayaklandılar” şeklinde ayrımcı sözlere maruz kaldı ve şikayetinden vazgeçirilmeye çalışıldı.

Ördek’in maruz kaldığı saldırı bireysel değildir. Seçim sürecinde HDP’nin eşcinsel adayı Barış Sulu’yu hedef gösteren Cumhurbaşkanı, hükümet mensupları ve havuz medyası LGBTİ’lere dönük şiddetten sorumludur. Bu yıl LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yapılan saldırı devletin homofobik ve transfobik niteliğini açıkça gözler önüne sermektedir. Ancak LGBTİ’lere ve seks işçilerine dönük saldırının sorumlusu sadece hükümet veya hükümetler değil aile kurumunu temel taşı olarak kullanan sistemin kendisidir. 

Kemal Ördek’e dönük saldırının failleri derhal tutuklanmalı ve en ağır cezalara çarptırılmalıdır. Devlet, LGBTİ’lerden özür dilemeli ve cinsel yönelimleri eşitlik temelinde tanımalıdır. Seks işçiliği bir meslek kolu olarak tanınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. 

DSİP, LGBTİ mücadelesi içinde omuz omuza yürüdüğü Kemal Ördek’in yanındadır.

Homofobi ve transfobiyi yeneceğiz!

DSİP Ankara İl Örgütü"

Bültene kayıt ol