Marksizm 2015, 8-12 Nisan'da İstanbul'da!

14.03.2015 - 18:03
Haberi paylaş

23. yılına giren Marksizm toplantıları, "Özgürlük için antikapitalist sol" başlığıyla 8-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) ev sahipliği yaptığı toplantılarda bu yıl Türkiye'nin dışında 6 ülkeden daha sosyalistler yer alacak. Marksizm 2015'in çağrısı şöyle:

"Dünya ayakta! Dünya mücadele ediyor.

Avrupa’da işçiler kemer sıkma politikalarına, krizin faturasını ödememek için direniyor.

Yunanistan ve İspanya’da sol iktidarlar yükseliyor.

Arap Baharı’nı Mısır’da karşı devrim, Suriye’de iç savaşla geriletmeye çalışan güçlerin eli hiçbir zaman rahatlamıyor. Mısır’da darbeye karşı mücadele sürüyor. Suriye’de Esad istikrarı sağlayamadı.

Kürdistan’da IŞİD Kobanê’den püskürtüldü. Türkiye Kürdistanı’nda Kürt halkı çözüm sürecini haklarını kazanmak için zorluyor.

İklim değişimine karşı tüm gezegende eş zamanlı gösteriler örgütleniyor. 22 Eylül 2014’te New York’ta 400 bin kişinin yanı sıra tüm dünyada 3000 gösteri gerçekleşti. Yüzbinlerce insan “İklimi değil sistemi değiştirin” diyor.

Almanya’da ırkçılar örgütlenirken, ırkçılık karşıtları daha büyük kalabalıklarla sokağa çıkıyor.

Ortadoğu’da, Ukrayna’da savaşlar, bombardımanlar var ama savaş karşıtları, barış isteyenler de her yerde mücadele ediyor.

Dünya kapitalizmi istikrarsız. Dünya egemenleri bu istikrarsızlıktan daha sağ politikalarla, silahlanma harcamalarını güçlendirerek çıkmaya çalışıyor. Ama Yunanistan’da Syriza’nın zaferi, milyonlarca emekçi açısından başka bir alternatifin daha var olduğunu gösteriyor.

Mücadele her yerde. Türkiye de bu mücadeleden muaf değil.

Kadın cinayetlerine karşı öfke yükseliyor.

İş cinayetlerine karşı öfke yükseliyor.

İşçiler ücretleri için mücadele ediyor.

ABD’de iklim değişimine karşı 400 bin kişi yürürken, Yırca’da köylüler şirket ve hükümetin zeytin ağaçlarına saldırısını püskürtüyor.

Ağaçları, ormanları, dereleri korumak için giderek büyüyen bir mücadele var.

Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt bir aday, Demirtaş milyonlarca insanın oyunu aldı. Bu, AKP’yle ulusacılar arasında süren kayıkçı döğüşünün dışında büyük bir alternatif arayışının olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de Ermeni soykırımının tanınması, Kürt halkının özgürlüğünün sağlanması ve barışın tesis edilmesi için barışseverler, savaş karşıtları, ırkçılık karşıtları mücadeleye hazır.

Marksizm 2015 kitlesel mücadelelerin örgütlenmesi için gerekli olan fikirleri, kampanyaları, mücadele eden aktivistlerin önerilerini hep birlikte ele alacağımız, hep birlikte tartışacağımız büyük bir tartışma ve mücadele platformu.

Gelin işçilerin ve ezilenlerin kapitalizme meydan okurken ihtiyaç duyduğu fikileri hep birlikte tartışalım.

Kapitalizme, AKP’ye, savaşlara, ırkçılığa, kadın cinayetlerine karşı, örgütlenme, gösteri, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri hep birlikte aşmak için hep birlikte tartışalım.

Beraber tartışıp, beraber örgütlenip, dünyayı beraber değiştirelim!"

Bültene kayıt ol