Cerattepe: “Bu milletin a..... koyacağız” diyen patrona karşı direniş sürüyor

21.02.2016 - 18:26
Haberi paylaş

Artvin’de Cerattepe’nin Cengiz Holding’in talanına açılmasına karşı başlayan direniş günlerdir sürüyor.

Dün defalarca polis saldırısının yaşandığı kentte, polis terörü bugün de sürdü. Artvin halkı, iş makinelerinin girdiği Cerattepe’ye doğru sabah saatlerinde yürüyüşe geçti. Ancak Cerattepe’ye giden yol polis barikatıyla kesildi. Polisin “bir grubun geçmesine izin verme” tutumuna karşılık olarak ise kitle hep birlikte geçeceğini belirtti.

Bu arada, Cerattepe’ye yürüyüş için Hopa’dan gelenlerin önü de Çifteköprü’de jandarma tarafından kesildi.

Hastaneye gaz atıldı: 1'i ağır 26 yaralı ve gözaltılar

Cerattepe yolunda polis barikatı karşısında bekleyişini sürdüren kitle bir süre sonra saldırıya uğradı. Yoğun gaz nedeniyle fenalaşanların olduğu saldırıda, polisin hastanenin acil servis bölümüne bile gaz bombası ve plastik mermi attığı öğrenildi.

Polis saldırısına direnişle karşılık veren Artvinliler, sokaklarda “Cengiz defol Artvin bizim!” sloganlarını haykırdı.

Saldırılar sonucunda 1'i ağır 26 kişi yaralandı. Valilik önünde gözaltına alınan çok sayıda kişi ise daha sonradan serbest bırakıldı.

AKP yine patronların yanında

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise halka tepki gösterdi. Bakan Eroğlu, "Yolu kapatmak için ağaç kesmişler. Hatta yakmışlar. Onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz" dedi. Direnişçi aktivistler, ısınma amacıyla çevredeki evlerden aldıkları odunların yakıldığını açıklamışlardı.

Cerattepe'de şu ana kadar tek bir ağacın kesilmediğini savunan Eroğlu ise "Ben madenciliğe karşı değilim; ama vahşi madenciliğe karşıyım. Çevreyi tahrip edilmeyecek şekilde madenlerin çıkarılması işlenmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

O patron ne demişti?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyounun ikinci dalgası olan 25 Aralık 2013'te gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in “Milletin ....na koyacağız” dediği ortaya çıkmıştı.

Cengiz'in o dönem son 10 yılda 28 kamu ihalesi aldığı tespit edilmişti.

 

Bültene kayıt ol