Cerattepe direnişi: Halk ile AKP karşı karşıya

20.02.2016 - 18:25
Haberi paylaş

Cerattepe'de yapılması planlanan altın madenine karşı mücadele sürüyor. Bugün yine binlerce kişi, halkın çok farklı kesimlerinden insanlar "Yağmacılara geçit vermeyeceğiz" diyerek eylemdeydi.

Bugün Türkiye'nin çeşitli yerlerinden direnişe destek vermek için Artvin'e gidenler, valilik tarafından "marjinal sol gruplar" olarak nitelendirilerek engellendi.

"Marjinal" ilan edilen direnişe ise halkın büyük bölümü katılıyor. Binlerce kişi bugün valiliğin önüne yürüyerek protesto gösterisi düzenledi. Eylemde vali istifaya davet edildi.

Zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı direnen Yırca halkı da Artvin'deki direnişe destek verirken, İstanbul'da da Cerattepe direnişiyle dayanışma eylemi yapıldı.

İnşaat hukuksuz ama eylemcilere dava açılacak

Yeşil Artvin Derneği, Orman Bölge Müdürlüğü'ne Cengiz inşaatın yasal izninin olup olmadığını sordu. Verilen yanıtta şirket çalışmalarına dair herhangi bir alan tahsis edilmediği belirtildi.

Ancak bunun yanında, açıklamada, bu hukuksuzluğa direnirken "yola ağaç deviren" yurttaşlara dava açılacağı ifade edildi.

Halk istemiyor, AKP sahip çıkıyor

AKP Artvin milletvekili İsrafil Kışla ise Yeşil Artvin Derneği'nin "halkı manipüle ettiğini" söyleyerek şirketi savundu. Kışla böylece şehirde halkın onayı olmayan bir yağma operasyonunun gerçekleştirildiğini de itiraf etmiş oldu.

AKP'li vekil, yapılacak madenin şehre hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini iddia etti.

Bültene kayıt ol