Artvin'de halkın direnişi sürüyor

17.02.2016 - 14:57
Haberi paylaş

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından bakır madeni açılarak doğanın talan edilmesine karşı başlayan direniş nöbeti devam ediyor. Dün polis saldırısının yaşandığı direniş alanı, bu sabah da gaza boğuldu. Gece nöbet tutan binlerce kişiye sabah polis saldırdı.

Sabah saatlerindeki saldırı sırasında 10 kişi gözaltına alındı.

Cerattepe'de hukuken maden işletmesi için hiçbir hukuki yol kalmayınca ortaya yeni bir ÇED raporu çıkarıldığını belirten avukat Bedrettin Kalın, bu rapor hakkında 8 aydır yürütmeyi durdurma kararı verilmediği bu durumda, önceki durdurma kararının geçerli olduğunu belirtti.

Kalın, bin 700 metrede bir metre karda direnişe devam ettiklerini söyledi. CNN Türk yayınında konuşan Kalın, mahkemenin bir-iki ay içerisinde keşif yapacağını ve bu olana kadar bölgeye girilmemesini istediğini, o zamana kadar maden şirketi girer ağaç keserse keşfin anlamının kalmayacağını söyledi. Kalın, bu sabah iş araçları ile eylemcilerin araçlarının çekilmeye çalışıldığını belirtti.

AKP suçluyu buldu: "Olayı abartan" CHP!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, birlikte kameraların karşısına geçti. Bakan Erdoğlu, Cerattepe'de maden işletmesine verilen alan için nasıl ÇED raporu verildiğini açıkladı. CHP'nin Artvin'de hezimete uğradığı için olayı büyüttüğünü söyledi. 

Artvin'de polis, altın madenine direnen halka saldırdı

Bültene kayıt ol