Kasım ayında G-20 zirvesine karşı İklim Forumu

24.07.2015 - 10:46
Haberi paylaş

İklim aktivistleri Türkiye’nin başkanlığında 15-16 Kasım’da toplanacak G20 zirvesi öncesinde "İklim krizinin sorumlusu G20 Antalya'da, çözüm arayanlar İstanbul'da" başlıklı bir İklim Forumu düzenliyor.

"İklim için ben de varım" kampanyasının duyurusu şöyle:

"İklim değişikliği, gezegenin şimdiye kadar ki en büyük ortak sorunu diyen 2 bine yakın kişinin başlattığı "İklim İçin, Ben De Varım!" kampanyası, Türkiye’nin başkanlığında 15-16 Kasım’da toplanacak G20 zirvesi öncesinde, «İklim krizinin sorumlusu G20 Antalya'da, çözüm arayanlar İstanbul'da» başlığı ile bir İklim Forumu düzenliyor. 12-13 Kasım tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek İklim Forumu'nun ardından 14 Kasım'da İstanbul'da Büyük İklim Yürüyüşü yapılacak. 

12-13 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek İklim Forumu, dünya sosyal forum ilkeleriyle düzenleniyor. İki gün boyunca sürecek ve kırka yakın oturumun yapılacağı Forum'da,  iklim değişikliğinin yaşam alanlarımıza, geleceğimize olan etkisini; iklim değişikliğinin neden olduğu sosyal ve ekonomik sorunları, çözümleri ve yaşam hakkı hep birlikte tartışılacak ve ortak talepler oluşturulacak. 

İklim Forumunda toplantı düzenlemek için 1 Eylül 2015 tarihine kadar http://iklimicin.org/forum-basvuru/ bağlantısındaki katılım formunu doldurulabilir."

Bültene kayıt ol