Yüzde 42 zam: Grev yapan Karabağlar işçileri kazandı

Karabağlar Belediyesi’nin Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Uzundere Rekreasyon Alanı ve Kara Fatma Parkı sosyal tesislerinde garson, aşçı, temizlikçi ve kasiyer olarak çalışan 22 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde 22 Şubat’ta başlayan grev, işçilerin %42’lik zam almasıyla, kazanımla sonuçlandı.

DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası ile belediye arasında dün yapılan görüşmede, belediye teklifini yükseltirken, sendika ve işçiler teklifi kabul etti.

Evrensel‘den Metehan Ud’un haberine göre, anlaşma ile işçi maaşlarında sosyal haklar dahil olmak üzere yüzde 42 oranında bir artış sağlandı. En düşük maaş 2 bin 59 liradan net 2 bin 900 liraya yükseldi. İkinci yıl da enflasyon artı yüzde 2 oranında zam verilecek. İşçiler ikinci yıldan itibaren de paso alabilecek. Geçmişe yönelik alacaklar da bir defada ödenecek. Ayrıca geçen yıldan kalan fazla mesailerin 2 bin 500 TL’lik kısmı ödenecek. Sendika aidatını da belediye ödeyecek.

İşyeri temsilcisi Sadullah Özmen anlaşmayı şöyle değerlendirdi: “Üretimden gelen gücümüzle örgütlülüğümüzü birleştirdik. İlk verdikleri teklifi de dikkate alınca grevimizin başarı ile sonuçlandığını düşünüyoruz. Kriz döneminde başarılı bir sözleşmeye imza attık. Taleplerimiz büyük oranda kabul edildi.”

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı