YPG’den Baas rejiminin saldırısına yanıt

YPG güçleri, Baas rejiminin Hasekê’de başlattığı katliam saldırısına karşı Sebax kontrol noktası ile Til Hacer bir karakolu ele geçirdi. YPG güçleri saldırıda yer alan rejim askerlerini tutukladı.

ANHA muhabirinin aktardıkları bilgilere göre, Salihiyê, Muftî ve Til Hacer mahallelerini havan toplarıyla bombalayan ve birçok sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olan rejim güçlerine karşı harekete geçen YPG, Baas askerlerinin elindeki bir kontrol noktasına baskın düzenledi. YPG güçleri, kentin batı girişindeki Sebax kontrol noktasında denetimi rejim güçlerinden aldı.

YPG/YPJ güçleri, Baas rejiminin dün geceden bu yanan devam eden saldırılarına karşılık, Til Hacer Mahallesinin kuzeyinde yer alan rejim güçlerine ait bir karakola eylem düzenledi. Eylemde karakol tümden YPG güçlerinin eline geçerken, 30 rejim askeri silahlarıyla birlikte teslim alındı.

Kentin farklı alanlarında YPG ile rejime bağlı çeteler arasındaki çatışmalar devam ederken, Mesakin mahallesindeki çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Kürtlerin yaşadığı Muftî, Til Hecer, Salihiyê ve Mesakin mahalleri hâlen rejim güçleri tarafından havan toplarıyla bombalanıyor.

ilginizi çekebilir

photo_5882199291357498373_y
Aktivist Fedakâr Özdemir ile engelli haklarını konuştuk: "Solun sağlamcılık anlayışından uzaklaşması gerekiyor"
log
İstanbul Sosyalist Tartışma 5-6 Aralık'ta!
komisyon-un-calisma-usul-ve-esaslarina-iliskin-12-maddelik-taslak-oybirligiyle-kabul-edildi
İmralı görüşmesi, cellatlar meselesi ve habitus meselesi