Viyana’da 70 bin aktivist, ırkçı hükümete karşı sokaktaydı

Avusturya’da bugün ırkçılık karşıtları kitlesel olarak sokağa çıktı.

15 Ekim 2017’de yapılan seçimlerin sonucuna göre geçtiğimiz günlerde aşırı sağcı, göçmen düşmanı, ırkçı parti Avusturya Özgürlük Partisi-FPÖ ile neoliberal muhafazakâr Avusturya Halk Partisi ittifakıyla hükümet kurulmuştu.

Yeni hükümette İçişleri, Dışişleri ve Eğitim bakanlıkları gibi kritik önemdeki bakanlıklar da faşist-ırkçı FPÖ partisine verilmişti. Anlaşmaya vardıkları günden hemen sonra ırkçlılık ve faşizm karşıtı aktivistler acil eylem çağrısı ile sokaklara çıkmışlardı ve 13 Ocak’ta büyük bir miting örgütleyeceklerini duyurmuşlardı.

Bugün Viyana’da düzenlenen büyük mitingte 70 binden fazla ırkçılık karşıtı, göçmen hakları savunucusu aktivist yeni koalisyon hükümetine seslenerek, “Buradayız, geri geldik” diyerek ırkçılıkla mücadele edeceklerini duyurdu.

ilginizi çekebilir

6a50aa99af989
İHD: ‘Sürecin en önemli sorunu uygulama aşamasına ilişkin ortak bir yol haritasının oluşturulamamış olması’
images (15)
Barış Vakfı yönetiminden açıklama: Hepimizin tarihi sorumluluğu
erdogan-ve-trump-arasinda-gecen-ilk-konusma-ortaya-cikti-cvh7
NATO zirvesi dış politikanın iç siyasete dönüştüğü gösteri