(Video) Savunma direniyor

İktidarın baroları bölme girişimine karşı baro başkanları ve avukatların direnişi devam ediyor.

3 Temmuz Cuma 16:00’da Ankara Anıtpark’ta yapılması planlanan merkezi “Savunma Mitingi”, salgın koşulları bahane edilerek valilik tarafından yasaklanmıştı. Ancak çok farklı kentlerden avukatlar Ankara’ya yine de geldi.

Önce baro başkanları görüşmelere katılabilmek için meclis önüne gittiler sonra da Ankara Adliyesi önüne gelen avukatlar burada toplanarak meclise yürümek istediler. Toplanan binlerce avukat çok yoğun polis bariyeri ve engellemesi ile karşılaştı ve yürüyüş yapılamadı.

Polis biber gazı sıktı fakat avukatlar dağılmayarak polis barikatlarını kaldırdı.

Baroların ve avukatların mücadelelerin direnç ve kararlılıkla devam edeceğine dair mesajlar yoğun olarak öne çıktı. Sıkça “Tahir Elçi ölümsüzdür”, “Savunma susmadı susmayacak”, “Direne direne kazacağız” sloganlarının atıldığı adliye önünde polisin engelleme girişimlerine rağmen bir süre daha beklemeye devam eden avukatlar bir süre sonra dağıldılar.

ilginizi çekebilir

13366708
Mısırlı İşçi İtalya'da grevlere öncülük ediyor: "Ocak Devrimi sendikal bilincimi şekillendirdi"
GkzLtNkXUAAT2BY
Silahsızlanma mı, barış/demokratikleşme mi ikilemi
mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı