(Video) “Hrant Dink’siz 10 yıl” toplantısı

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe platformu ile Antikapitalistler kampanyası tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıda Hrant Dink anıldı.

Nuran Yüce’nin moderatörlüğünü yaptığı toplantıya ilgi büyüktü. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ferhat Kentel ve Tatyos Bebek toplantıda birer sunum yaptılar.

Cezayir Salonu’nda buluşan 100’e yakın ırkçılık karşıtı, Hrant Dink cinayeti davasındaki durumu, Ermenilere yönelik ayrımcılığı ve bunlara karşı mücadelenin geçmiş deneyimlerini tartıştı.

Toplantının sonunda, pazartesi günü görülecek Dink cinayeti davasının bir sonraki duruşması için sabah 10:00’da Çağlayan Adliyesi’nde, 19 Ocak’ta ise “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz” demek için Agos’un eski binasının önünde buluşma çağrısı yapıldı.

Toplantıdan konuşmaların kayıtları ise şöyleydi:

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Ferhat Kentel

Tatyos Bebek

ilginizi çekebilir

000f2b63-966a-4b18-a25d-94ea8397eb43
Kamu işçileri ayakta: Bardak taşıyor
abdullah-ocalan-dan-26-yil-sonra-goruntulu-cagri
Öcalan: "Silahın değil, siyasetin ve toplumsal barışın gücüne inanıyorum"
ihd-baris-icin-sorumluluk-almaya-haziriz
PKK silah bırakırken şimdi barışın sesini daha da yükseltmenin zamanıdır