Validebağ Korusu’nda talana karşı nöbet devam ediyor

Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri, koru içinde nöbet eylemi başlattı. Yaşam savunucuları, Validebağ Korusu’na yönelik tehditler bitene kadar nöbet eyleminin süreceğini vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “Pazartesi Validebağ’daki düzenleme projemiz başlıyor” açıklamasının ardından Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri, sabah saatlerinde Abdülaziz Av Köşkü’nün önüne gelerek, nöbet eylemine başladı.

Validebağ Korusu’nun üzerindeki tehditler bitene kadar nöbet eyleminin devam edeceği belirtildi.

İmza kampanyası başlatıldı

Nöbetin tutulduğu yere “Validebağ Korusuna dokunma” ve “Validebağ Korusunda ranta, yapılaşmaya, ticarethaneye, talana hayır” pankartları ile koruda yaşayan canlıların ve korunun geçmişine ilişkin fotoğraflar asıldı.

Nöbet eylemine katılanlar ayrıca, koruya gelen yurttaşlardan projenin durdurulması talebiyle başlattıkları imza kampanyası kapsamında imza topluyor.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2025-11-04 at 11.26
Bir mücadele alanı olarak Haydarpaşa Garı
two-ships-with-national-flags-us-china-getty-img
Trump Çin’le huzursuz bir ‘barış’ sağlıyor
ekrem-imamoglu-7-ay-sonra-ilk-kez-caglayan-da-1
Casusluk davası neden temelsizdir?