Tutukluluğunun 5. yılında Osman Kavala’dan açıklama

Hapiste 5. yılını dolduran Osman Kavala, “Hukuksuzluğa, ayrımcılığa, gaddarca davranışa maruz kalanın sadece kendim olmadığını aklımdan çıkarmıyorum” dedi ve ekledi: “​Ülkemizde hukuk normlarının hükümran hale gelmesinin, etik değerleri öne çıkartan bir yenilenmeyi başlatacağına inanıyorum.”

Hakkımda hazırlanmış olan iddianamelerden anlaşılacağı gibi, suç sayılan bir faaliyette bulunduğumu gösteren herhangi bir delil bulunmuş değil. İlk Gezi davasındaki beraat kararıyla, iki AİHM kararıyla ve AYM Başkanı ve üyelerinin karşı oy yazılarıyla da ortaya konmuş olan bu yalın gerçeğe rağmen, Silivri cezaevinde beşinci yılımı doldurdum.

Hukuksuzluğa, ayrımcılığa, gaddarca davranışa maruz kalanın sadece kendim olmadığını aklımdan çıkarmıyorum. Cezaevindekilerin hikâyelerini dinlemek, koridorlarda 80 yaşını aşmış insanları görmek zaten bu gerçeği sürekli hatırlatıyor.

Yurttaşların keyfi biçimde cezaevine sokulmaları ile iş cinayetleri, maden faciaları arasında ilişki olduğunu, bunların insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın yaygınlaşmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ülkemizde hukuk normlarının hükümran hale gelmesinin, etik değerleri öne çıkartan bir yenilenmeyi başlatacağına inanıyorum.

Osman Kavala, 1 Kasım 2022

ilginizi çekebilir

494681107_1012492814353176_808321545305336042_n
LGBTİ+ aktivisti Asya Gökalp’e iki ayrı ceza: “Asya'ya yönelik bir yargısal taciz var”
WhatsApp Image 2025-12-17 at 13.19
Besleme yasaklarına, katliam yasasına karşı 6 şehirde eylem: Dostlarımızı vermiyoruz! 
elections-chili
2025-Kaos dünyayı kasıp kavuruyor