Tofaş’ta Türk Metal’i işçilerden polis ve patron korudu

Tofaş işçileri bugün Türk Metal’den toplu istifa için fabrika önünde toplanırken, Tofaş İnsan Kaynakları ve polis devreye girerek işçileri engelledi.

Tofaş’ta istifa süreci engellere rağmen sürüyor. Tofaş işçileri, Türk Metal’den istifa süreci için bugün fabrika önünde masalarını kurdu. İşçiler toplanırken önce Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü üretimin etkilenmesi vb. bilindik yalanlarla “şirket prestiji için masaların kaldırılması” dayatmasında bulundu.

İşçilerin tepki gösterdiği bu açıklamanın ardından devreye polis girdi. Polis de “provokasyon” söylemine sarılarak işçilerin sendikadan istifa sürecine müdahale etti.

“Yabancılar aranıza karışabilir” iddiasıyla alanın kullanımını engellemeye çalışan polisin müdahalesinin ardından işçiler öbek öbek durdukları yerlerde istifalara başlasa da alandan uzaklaştı.

16.30 vardiya çıkışında Tofaş’ta 1 No’lu kapı önünde toplanan işçiler masa kurmak istediler. Ancak polisin engellemesiyle karşılaştılar. Uzun süre polisle tartışmalar yaşanırken işçiler polisin Türk Metal’i koruduğunu söyleyerek tepki gösterdiler.

İşçiler dayanışma dilekçelerini topladıktan sonra servislere binerek fabrika önünden ayrıldılar.

(Kızıl Bayrak)

ilginizi çekebilir

WhatsApp Görsel 2025-07-07 saat 07.59
İstanbul ve İzmir'de Filistin'le dayanışma eylemleri yapıldı
APTOPIX Germany Extreme Weather Heat
İklim krizi: Sıcak dalgası, orman yangınları ve yeni iklim düşmanı yasalar
Gu27FlwWgAA_ySV
“Örgütlüysek güçlüyüz”