Suriye’yi birlikte bombalayacaklar: Rusya ve ABD anlaştı

Rusya ve ABD’nin, iki ülkenin uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek amacıyla bir anlaşma imzaladığı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, anlaşmanın Rus ve ABD’li hava güçlerinin Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyecek bir dizi kural ve sınırlama içerdiği belirtildi.

Anlaşmanın ‘olumlu bir adım’ olarak nitelendiği açıklamada, anlaşma yürürlüğe girince iki ülkenin komutanları arasında iletişim kanalların aralıksız olarak çalışacağı da ifade edildi.

“ABD, kurallara onların da uyabilmesi için anlaşmanın detaylarını diğer koalisyon ülkelerine de aktaracağını taahhüt etti” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Anlaşmanın imzalanması Rusya ve ABD’nin, terörle mücadelede işbirliği potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi” denildi.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 20.10
Filistin Eylem Komitesi: “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!”
yildiz-tar-lgbti-haklari-1200x900
Yıldız Tar: ‘Tutuklanmam devletin bir şakasıydı, gülüp geçtim’
CMS-1750107356
Orta Doğu bölgesel bir savaşın eşiğinde ve bunun sorumlusu da İsrail