Polonya’da grev: Kadınlar kürtaj yasağına karşı hayatı durdurdu

Polonya’da kürtajın tamamen yasaklanmasını protesto eden kadın işçiler ve öğrenciler, iş bıraktı ve derslere katılmadı. Kadınların ev işlerini de yapmayı reddederek hayatı durdurduğu protestolara en az 6 milyon kişi katıldı.

Ülkede “Kara Pazartesi” olarak adlandırılan bugün, bazı iş yerleri ve restoranlar da açılmadı. Daha önce alınan grev kararına uyan kadınlar, siyah giyerek sokaklara çıktı.

Polonya’da cumartesi günü binlerce kişi, tasarıya karşı parlamentonun önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Polonya parlamentosu, ülkede kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısını 173’e karşı 230 oyla kabul etmişti. Yasaya göre, Polonya’da hastalık ve tecavüz gibi özel durumlarda bile kürtaja izin verilmeyecek.

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı