Polis, mülteci işçiyi göğsünden vurarak öldürdü

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesinde Suriyeli bir mülteci dur ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından vuruldu.

Hakim medya, cinayeti “Polisin silahı kazara ateş aldı. Uygulamadan kaçan genç yanlışlıkla vuruldu” diyerek duyurdu.

Hemdan’ın vurulmasının hemen sonrasında yaşananlar ise bir yurttaş tarafından cep telefonuyla çekildi. Çekilen görüntülerde, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin vurulan gence kalp masajı yapıp, ambulansa bindirdiği görülüyor. O esnada yurttaşın “Çocuğun peşinden koştu, polis. Durmayınca vurdu, kalbinden” dediği görülüyor.

19 yaşındaki Suriyeli Ali El Hemdan, işe gitmek için dışarıyı çıkmıştı. Polisin denetim yaptığını görünce ara girip koşmaya başladığı, bunun üzerine polisin üzerine ateş açtığı ileri sürülüyor.

Olay sonrası hastaneye kaldırılan genç işçi hayatını kaybetti.

Adana Valiliği “Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Göçmen işçiyi öldüren polis tutuklandı.

ilginizi çekebilir

3344ef2c09d7f7d0ba1268914f9b65ac72d93b94
Uluslararası dayanışma çağrısı: Ukrayna’da savaş karşıtı sosyalist Bogdan Syrotiuk 15 yıl hapse mahkûm edildi
2018_Gaza_border_protest_cropped
İsrail bombalamalarına devam ederken, Filistinliler ‘Gazze bir hapishane’ diyor
images (15)
Barış Vakfı’ndan TBMM Başkanına çağrı