Polimer işçilerinin grevi başladı

Uzun süredir toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği Polimer fabrikasında anlaşma sağlanamaması üzerine bugün grev başladı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Polimer Kauçuk ve Pazarlama San. A.Ş.’de çalışan bin 871 işçi adına görüşmeleri sürdüren Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şubesi, sabah erken saatlerde işçilerin fabrika önünde toplanmasıyla grevin başladığını duyurdu.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sendika genel merkez, İstanbul ve Trakya şube yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen eylemde sendika yöneticileri işçilere seslendi.

Alanda yapılan konuşmaların ardından grev pankartı asılırken, işçiler halay çekerek grevi sürdürdü.

Görüşmeler ücret zammında tıkandı

Sendika tarafından yapılan açıklamada görüşmelerde idari maddelerin büyük bir bölümünün kabul edildiği ancak başta ücret zammı modeli olmak üzere ekonomik maddelerde anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Grev öncesinde yapılan son toplantıda Petrol-İş Sendikası’nın ücret zammı modelinin yıllık olması, sözleşmenin 1. yılında 370 TL, sözleşmenin ikinci yılında ise yıllık enflasyon oranına 2 puan ilave ile bulunacak oran kadar ücret zammı yapılmasını teklif ettiği belirtildi.

Sendikanın açıklamasında bu haklar kazanılana kadar grevin ve mücadelenin süreceği vurgulandı.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2025-12-20 at 12.38
Barış ve hayvan hakIarı
AFP__20251205__87982C9__v2__HighRes__TopshotSyriaConflictAnniversary-e1765111851246
Suriye politikası barışı zorluyor
494681107_1012492814353176_808321545305336042_n
LGBTİ+ aktivisti Asya Gökalp’e iki ayrı ceza: “Asya'ya yönelik bir yargısal taciz var”