NATO “yanlışlıkla” katletti: Afganistan’da 5 sivil bombardımanda öldü

Afganistan’ın Logar kentinin Baraki Barak ilçesinde NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında 5 sivilin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

NATO güçleri, bölgede bulunan Taliban’ı hedef alma bahanesiyle sivilleri katletti. Saldırıda “yanlışlıkla” sivillerin yaşadığı evlerin vurulduğu söylendi.

Baraki Barak Kaymakamı Rahim Amin de, sabah erken saatlerde ilçenin Abicoş bölgesinde NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında, 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 sivilin de yaralandığını kaydetti.

Saldırıda sivillerin bulunduğu iki evin tahrip edildiği kaydedilirken, NATO konu ile ilgili henüz açıklama yapmadı.

2000’li yılların başında 11 Eylül saldırıları sonrası “teröre karşı önleyici savaş” gerekçesiyle Afganistan ve Irak’ı işgal ederek yüz binlerin ölümüne sebep olan ve bölgeyi kan gölüne çeviren ABD, son aylarda bu kez “IŞİD karşıtı” bir koalisyonla Suriye ve Irak’ı bombalıyordu.

ilginizi çekebilir

Border_of_Azad_Kashmir_And_Indian_state_of_Jammu_and_Kashmir-1
Keşmir halkı neden Pakistan devletine karşı ayaklanıyor?
marksistorg youtube gündem kapaklar (1)
Çerçeve Yasa: Tarihsel Bir Eşik | Perspektifler - Şenol Karakaş anlatıyor
cerceve-yasa-gorusmelerinde-mecliste-yer-krizi-kapilar-acilinca-izdiham-yasandi-4juu
Mecliste faşist provokasyona karşı barışı savunmak