Mutlu Akü işçileri greve çıktı

Gebze’de kurulu Mutlu Akü fabrikasında çalışan işçiler Petrol-İş ile patron arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlamaması üzerine greve çıktı.

İşçiler, sabah Tuzla’da bulunan fabrika önünde toplanarak grev pankartını astı. Grevle ilgili konuşan Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Niyazi Recepkethüda, sözleşme görüşmelerinde patronun brüt 450 lira zam verdiğini, işçilerin ise brüt 506 lira ve her yıl için 10 lira kıdem zammı istediğini söyledi.

Evrensel‘de yer alan habere göre, patronun ayrıca pazar gününü haftalık tatil günü olmaktan çıkaran 4’lü vardiya sistemine geçmek istediğine dikkat çeken Recepkethüda, “Bu sistemle fabrika 3 değil 4 vardiya olacak ve işçinin hafta tatili günü, her hafta hangi güne gelirse o gün olacak ve değişecek. Biz bunu istemiyoruz, pazar günü hafta tatili olsun istiyoruz” dedi.

Kurşunlu ortamda ağır iş yapıldığını ve işçilerin taleplerinde kararlı olduğunu söyleyen Recepkethüda, greve de bu kararlılıkla çıkıldığını dile getirdi.

Mutlu Akü’nün aynı alan içerisinde iki fabrikası bulunuyor. Bir fabrikasında 60, diğer fabrikasında ise 567 kişi çalışıyor.

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_9b0b7951-41f5-5f9d-9527-9c95d2f81944-9952020
Fransa'da gençlik isyanı: Hiçbir "yağma" köhne düzeninizi haklı çıkaramaz!
JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor