Musul macerası hezimetle bitti: Türkiye askerlerini çekiyor

Irak’la savaş noktasına gelmesinin ardından ABD’den fırça yiyen Türkiye, Musul’dan askerlerini çekiyor.

Tanklarla yapılan asker sevkıyatı konusunda bilgisi olduğunu ancak bunun bir “koaliyon aktivitesi” olmadığını söyleyen ABD, İncirlik ve tüm askeri üslerini kendisine açan müttefikini yalnız bırakmıştı.

Erdoğan’ın Musul’daki askeri varlığı sürdürme yönünde açıklamasının ardından Irak’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi’ne başvurması ile ABD devreye girdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Musul’daki Türkiye askerlerinden rahatsızlıklarını Davutoğlu’na ilettiği dün gazetelere yansımıştı.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye devletinin Musul’a yerleşme ve işgal planları suya düşmüş oldu.

ABD yönetiminden fırça yiyen Türkiye, Başika’daki askerlerinin bir bölümünü kuzeye çekecek.

Bu, Türkiye ordusunun Irak’ta PKK’ye karşı yürüttüğü savaşın devam edeceği ve ABD-koalisyon güçlerinin bu durumdan rahatsız olmadığını gösteriyor.

ilginizi çekebilir

turkiyeyi-anlamak-icin-ogretici-bir-olay-izmir-grevi
Marksizm 101 - Sosyalistler ve sendikal hareket
izmir-de-grev-krizi-cemil-tugay-yeni-onerisini-acikladi-disk-genel-is-i-masaya-davet-etti (1)
Grev bir turnusol kağıdıdır
Vegas-cybertruck-DB-250102_1735813211197_hpMain_16x9
Beyaz Saray’ın düşman kardeşleri